Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌های وابسته به آکپارتی٬ شهردار استانبول را به حمایت از تجزیه‌طلبان متهم کرده‌اند اما برخی فعالان سیاسی کُرد٬ امام‌ اوغلو را از جهاتی دیگر مورد انتقاد قرار می‌دهند. ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اینترنتی gazeteduvar، اکرم امام اوغلو شهردار استانبول که به عنوان یک چهره سیاسی جدید حزب جمهوری خلق در ترکیه مورد توجه قرار گرفته است٬ دیروز به دو شهر کردنشین دیاربکر و باتمان سفر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام اوغلو در شهر دیاربکر و در دیدار با احمد ترک شهردار برکنار شده ماردین و مزارکلی شهردار برکنار شده دیاربکر دیدار کرده و گفت: برکناری سه شهردار این استان‌ها٬ مشکلی نیست که فقط سه استان ما را در بگیرد بلکه نشان دهنده معضل بزرگی در دموکراسی ترکیه است. دولت باید به رای مردم احترام بگذارد. کنار زدن شهردارانی که با رای مردم انتخاب شده‌اند٬ بی توجهی به خواست و اراده آنها و لگدمال کردن حقوق شهروندی است.

امام اوغلو در دیاربکر همچنین بر سر مزار طاهر الچی وکیل مداقع و حقوقدان کُرد حاضر شد که در سال 2015 میلادی در برابر یکی از مساجد شهر دیاربکر و در حال قرائت متنی در مورد اهمیت آتش‌بس و صلح بین ترکیه و پ.ک.ک به ضرب گلوله افراد ناشناس کشته شد و عوامل ترور او هیچگاه شناسایی و دستگیر نشدند.

شهردار استانبول بعدازظهر دیروز دیاربکر را ترک کرده و به شهر کردنشین باتمان رفت تا به عنوان شاهد عقد و مهمان در ضیافت عروسی یک از فعالان سیاسی این شهر حضور پیدا کند.

رسانه‌های وابسته به حزب عدالت و توسعه٬ سفر امام اوغلو به دیاربکر و باتمان را همچون حمایت از ترور و تجزیه‌طلبی قلمداد کرده و از او انتقاد کردند، اما برخی فعالان سیاسی کُرد٬ امام‌ اوغلو را از جهاتی دیگر مورد انتقاد قرار می‌دهند.

آدم گَوَری از سیاست‌مداران کُرد و نماینده سابق دیاربکر در مجلس ملی ترکیه از حزب دموکراتیک خلق‌ها٬ دیشب در گفت‌وگو با شبکه سحر کُردی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در خصوص این سفر گفت: امام اوغلو در این سفر٬ یک عکس بزرگ آتاتورک را به کردها هدیه کرد و به باور من٬ این اقدام او٬ گونه ای تحقیر و کنایه و یک کار بی‌معنی است. چه نیازی دارد که در چنین سفری٬ به شهرداران برکنار شده کُرد٬ عکس آتاتورک اهدا شود؟ من بر این باورم که حزب جمهوری خلق٬ ذهنیت پیشین خود را نسبت به کردها تغییر نداده و این سفر نیز یک اقدام تاکتیکی برای کسب رای کردها در انتخابات آتی است.

وی در پایان گفت: مشکلات کردها در ترکیه با سفر یکی دو شهردار و فعال سیاسی حل نمی‌شود و آن چه اهمیت دارد اراده دولت و دیگر احزاب است. قرار نیست در مورد حل معضل کردها٬ الزاماً با سران پ.ک.ک در قندیل دیدار کنند. کردها ده‌ها نماینده در مجلس دارند٬ ریش‌سفید و معتمد محلی دارند و می‌توان گروه‌هایی از این افراد را سازماندهی کرده و آنان را همچون نماینده کردها در برابر دولت بر سر میز مذاکره نشاند تا همه مشکلات در چارچوب گفت‌وگو و دموکراسی حل شود.

انتهای پیام/

R7650/P/S8,1414/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۴۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر

ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی خود است؛ طرحی بلندپروازانه که هدف آن برآورده‌کردن نیازهای این کشور در حوزه نیروی دریایی است.

به گزارش ایسنا، خبرها حاکی از آن است که ناو هواپیمابر ترکیه قرار است از فناوری «استوبار» (STOBAR) استفاده کند.

در این فناوری هواپیماها بدون کمک منجنیق‌های روی عرشه و تنها با نیروی حاصل از موتور خود به پرواز درمی‌آیند.

در همین راستا، عرشه این ناوها را مانند سکوهای پرش اسکی، شیب‌دار می‌سازند.

بااین‌حال، ازآنجاکه بیشتر هواپیماهای استفاده‌شده روی این ناوها از قابلیت فرود عمودی بهره‌مند نیستند، کابل‌های فرود همچنان در هنگام فرود به هواپیماها کمک می‌کنند.

به گزارش «کلش ریپورت»، طول این کشتی ۲۸۵ متر، عرض آن ۷۲ متر و وزن آن ۶۰ هزار تُن خواهد بود. همچنین بر اساس گزارش‌ها، حداکثر سرعت این ناو هواپیمابر ترکیه به ۲۵ متر خواهد رسید.

بر اساس طرح اولیه آنکارا، این نا هواپیمابر ظرفیت حمل ۵۰ جنگنده را خواهد داشت که ۲۰ فروند از آن‌ها روی عرشه و ۳۰ فروند در آشیانه ناو نگهداری خواهند شد.

این ناو می‌تواند برای پرواز پرنده‌های مختلفی مورداستفاده قرار گیرد، از جمله جنگنده‌های «آنکا ۳»، هواگرد نظامی سبک «هورجت»، پهپاد «بیرقدار کیزیلما» و پهپاد «بیرقدار تی‌بی ۳».

طراحی و ساخت این ناو بر عهده دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه است؛ نهادی که گرچه تا امروز چندین ناوچه و ناوشکن تولید کرده، اما تجربه‌ای در حوزه ناو هواپیمابر ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد
  • طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر
  • خط راه‌آهن تهران ـ اهواز منتقل می‌شود
  • درخواست متفاوت یک امام جمعه بعد از بازگشت دوباره گشت‌ ارشاد | فیلم
  • دلیل محرومیت چی‌چی اوغلو از المپیک؛ آنتونیو کوتاه می‌آید؟
  • جلسه نهایی تعیین تکلیف «برج‌های دوقلو» خرم‌آباد برگزار می‌شود
  • ببینید | واکنش متفاوت یک امام جمعه به بازگشت دوباره گشت‌ ارشادها
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • غرب ترکیه در محاصره ریزگردها