Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@04:43:35 GMT

نقش تعیین کننده کردها در انتخابات 24 ژوئن ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۴۹۶۴۳

نقش تعیین کننده کردها در انتخابات 24 ژوئن ترکیه

کردهای ترکیه قرار است نقش مهم و تعیین کننده‌ای در انتخابات این ماه داشته باشند. آرای آنها نه تنها می‌تواند برای حزب طرفدار کردها باشد بلکه رجب طیب اردوغان و رقیب اصلی او نیز خواهان آرای آنها هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، دیاربکر، بزرگترین شهر دارای جمعیت کردتبار در ترکیه به میدان کارزار انتخاباتی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان صلاح‌الدین دمیرتاش، کاندیدای محبوس حزب دموکراتیک خلق مطمئن است که می‌تواند رقبای خود را در این میدان پشت سر بگذارد.

در طول چند روز گذشته رجب طیب اردوغان کاندیدای حزب عدالت و توسعه و محرم اینجه، رقیب اصلی وی از حزب مردم جمهوری‌خواه سفرهایی به دیاربکر برای کسب آرا در انتخابات 24 ژوئن داشته‌اند.

کردها دست‌کم یک پنجم 80 میلیون جمعیت ترکیه را تشکیل می‌دهند و بزرگترین اقلیت قومی در این کشور هستند.

دیاربکر پایگاه حزب دموکراتیک خلق به رهبری آن زمان دمیرتاش بوده که نوامبر 2015 در انتخابات پارلمانی توانست بیش از 71 درصد از آرا را در این شهر به دست آورد و حزب عدالت و توسعه اردوغان تنها 22 درصد از آرا را به خود اختصاص داد.

هر رای کردها در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری 24 ژوئن بسیار موثر است اما همه کردها نیز اتوماتیک وار به حزب دموکراتیک خلق رای نمی‌دهند.

برای حزب حاکم به دست آوردن اکثریت مطلق در پارلمان آتی به طور گسترده وابسته به این است که این حزب بتواند آرای 10 درصدی حزب دموکراتیک خلق را بشکند. اگرچه در این دوره از انتخابات صلاح‌الدین دمیرتاش، کاندیدای حزب دموکراتیک خلق، کاندیدای محبوب بسیاری از کردهاست اما اگر انتخابات به دور دوم کشیده شود آرای آنها برای کمک به پیروزی محرم اینجه بسیار تعیین کننده خواهد بود.

دمیرتاش به عنوان کاریزماتیک‌ترین چهره حزب دموکراتیک خلق در حال حاضر کمپین انتخاباتی خود را پشت میله‌های زندان پیش می‌برد.

صلاح‌الدین دمیرتاش

تحلیلگران بر این باورند که در حال حاضر حزب عدالت و توسعه با چالش بیشتری نسبت به گذشته برای به دست آوردن آرای کردها بعد از ائتلاف با حزب ناسیونالیست جنبش ملی‌گرا مواجه هستند.

محمد اورال، ‌رئیس مرکز تحقیقاتی اجتماعی دجله اعلام می‌کند: حزب حاکم به بهای از دست دادن رای کردها حزب جنبش ملی‌گرا را انتخاب کرد.

وی ادامه می‌دهد: درکل چنین ائتلافی نه تنها حامیان حزب دموکراتیک خلق بلکه حامیان کرد حزب حاکم را نیز اذیت می‌کند. بسیاری از کردها بعد از مخالفت آنکارا با رفراندوم استقلال سپتامبر 2017 و همچنین عملیات نظامی ترکیه در منطقه عفرین سوریه در اوایل امسال نسبت به حزب حاکم ناامید شده‌اند.

اردوغان در یکی از کمپین‌های انتخاباتی‌اش در دیاربکر اعلام کرد که در صورت پیروزی، این منطقه در صلحی به سر خواهد برد که در طول 40 سال گذشته هرگز به چشم ندیده‌اند.

او در ادامه اظهاراتش با حملات لفظی علیه حزب دموکراتیک خلق اعلام کرد: ما می‌سازیم و آنها خراب می‌کنند!

حتی پیروزی و به دست آوردن آرای کردها در دیاربکر برای حزب مردم جمهوری‌خواه نیز سخت‌تر است زیرا این حزب در نوامبر 2015 فقط توانست دو درصد از آرای این منطقه را به دست آورد.

این حزب که توسط مصطفی کمال آتاتورک،‌ بنیانگذار ترکیه مدرن تاسیس شده است، به طور سنتی علاقه کمی برای به دست آوردن آرای کردها از خود نشان می‌دهد اما اینجه که در یازدهم ژوئن یک گردهمایی انتخاباتی در این منطقه برگزار کرد به طور آشکار تلاش‌های خود را برای برقراری سازش و مصالحه آغاز کرد.

اینجه در دیاربکر

اینجه یکی از اقدامات کمپین انتخاباتی‌اش دیدار با دمیرتاش در زندان و محکومیت این رفتار حزب حاکم و اردوغان بود.

محمد کوبان، یکی از ساکنان دیاربکر می‌گوید: ما در دور اول به دمیرتاش رای می‌دهیم و در دور دوم به اینجه رای داده و با او همکاری خواهیم کرد.

فیلیز بولوت‌اکین، یکی از رهبران حزب دموکراتیک خلق در دیاربکر پیش‌بینی می‌کند که این حزب بتواند حتی آرای رای دهندگان به حزب حاکم را با توجه به رفتار اردوغان همانند رفتار یک دشمن علیه کردها، به دست آورد.

وی ادامه می‌دهد: اگر دور دوم میان اردوغان و اینجه برگزار شود ما تعیین کننده خواهیم بود.

دیاربکر تنها منطقه نماینده آرای تمام کردها نیست. برخی از کردها در منطقه‌هایی مانند آدی‌یامان، الازیغ نیز حضور دارند که می‌توانند به حزب حاکم رای دهند.

برکای مندیراجی، تحلیلگر ترکیه در گروه بین‌المللی بحران اعلام می‌کند: برخی از بزرگان طایفه‌های سنی و کردتبار ممکن است به حمایت خود از اردوغان و حزب عدالت و توسعه ادامه دهند.

وی اضافه کرد: تنها بخش کوچکی از کردهای محافظه‌کار شهری از ائتلاف حزب حاکم با حزب جنبش ملی‌گرا، به عنوان حزب ناسیونالیست ترکیه  ناخشنود هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام تركيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در نشست خبری گفت که هنوز برنامه‌ای برای سفر رئیس‌جمهور ترکیه به واشنگتن وجود ندارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گزارش‌ رسانه‌های ترکیه درباره احتمال سفر رئیس‌جمهور «رجب طیب اردوغان» به واشنگتن و دیدار با «جو بایدن»، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا را تکذیب کرد.

کربی در نشست خبری روز پنجشنبه در پاسخ به سوال یک خبرنگار که درباره احتمال سفر اردوغان به واشنگتن طی دو هفته آینده وجود دارد در حالی که او به تازگی با میزبان یکی از سران حماس بود گفت: «هیچ چیز در برنامه در خصوص سفر رئیس‌جمهور اردوغان وجود ندارد. بنابراین، نظری درباره این مسئله ندارم.»

پیش از این برخی منابع رسانه‌ای از جمله رسانه‌های ترکیه گزارش داده بودند اردوغان روز 9 ماه می برای دیدار با جو بایدن به واشنگتن سفر خواهد کرد. پیش از این روسای جمهور دو کشور در حاشیه نشست‌های بین‌المللی با یکدیگر دیدار کرده بودند اما دو طرف در کاخ سفید دیداری با یکدیگر نکرده‌اند.

روزنامه حریت ترکیه هم امروز جمعه (7 اردیبهشت) گزارش داده که پس از سفر «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت فلسطین، حماس به ترکیه، برخی از لابی‌های مرتبط با اسرائیل در تلاش بوده‌اند سفر رجب طیب اردوغان به واشنگتن را لغو کنند.

وزارت امور خارجه آمریکا در ماه ژانویه فروش 40 فروند جنگنده اف‌16 به ترکیه و نوسازی جنگنده‌های موجود اف‌16 آن کشور را تأیید کرده بود.  تأیید این مجوز پس از آن صورت گرفت که آنکارا برای عضویت سوئد در ائتلاف ناتو چراغ سبز نشان داد.

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریماردوغان: عراق درباره آب مطالباتی از ترکیه داردکدهای سفر اردوغان به عراقرئیس‌جمهور عراق به اردوغان: تعرض به شهرهای عراق را نمی‌پذیریم

 

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • اردوغان: در برابر نابودی فلسطینی‌ها سکوت نخواهیم کرد
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • لغو دیدار اردوغان و بایدن
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
  • اردوغان : نتانیاهو قصاب غزه است
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد