Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اول تيرماه سال جاري يک خانواده پنج نفره ايراني که به استانبول سفر کرده بودند، توسط افراد ناشناسي ربوده شدند. آدم ربايان اين زن و شوهر ايراني را همراه سه فرزندشان، تحت عنوان گردش و تور داخلي از هتل خارج و بعد با تهديد سلاح در خانه‌اي واقع در منطقه شيشلي به اسارت گرفتند.
به گزارش خبرنگار گروه سياسي خبرگزاري ميزان، رفتارهاي منطقه‌اي و جهاني ترکيه در سالهاي اخير، اصطلاحا پاندولي و غيرثابت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين سياست‌هاي نامتوازن براي تُرکها اثرات منفي بسياري داشته است؛ نخستين آنها مرتبط با گسترش فعاليت‌هاي تروريستي در شهرهاي ترکيه و زيان ديدن صنعت توريسم اين کشور است.
2016؛ سياه‌ترين سال براي ترکيه
موج حملات تروريستي در ترکيه از نخستين روزهاي سال 2016 ميلادي(زمستان94) آغاز شد و تاکنون نيز ادامه داشته است. فقط در چهارماه نخست سال 2016، چهار حمله انتحاري در ترکيه به وقوع پيوست. فهرست حوادث تروريستي سال 2016 ترکيه که سياه ترين سال براي مردم و نيروهاي امنيتي ترکيه محسوب مي‌شود به قرار زير است:
بمب‌گذاري ژانويه 2016 استانبول
بمب‌گذاري فوريه 2016 آنکارا
بمب‌گذاري فوريه 2016 دياربکر
بمب‌گذاري مارس 2016 آنکارا
بمب‌گذاري مارس 2016 استانبول
بمب‌گذاري مارس 2016 دياربکر
بمب‌گذاري آوريل 2016 بورسا
بمب‌گذاري مه 2016 غازي عينتاب
بمب‌گذاري مه 2016 دياربکر
بمب‌گذاري مه 2016 دوروملو
بمب‌گذاري ژوئن 2016 استانبول
بمب‌گذاري ژوئن 2016 ميديات
حمله ژوئن 2016 در فرودگاه آتاتورک استانبول
بمب‌گذاري اوت 2016 غازي عينتاب
بمب‌گذاري اکتبر 2016 استانبول
بمب‌گذاري 2016 شمدينان
بمب‌گذاري نوامبر 2016 دياربکر
بمب‌گذاري دسامبر 2016 استانبول
بمب‌گذاري 2016 قيصريه
انفجارهاي دسامبر 2016 استانبول
ترور دسامبر 2016 آندره کارلوف سفير روسيه و ...
گروه تروريستي تکفيري داعش مسئوليت برخي از اين حملات و انفجارها در ترکيه را برعهده گرفته است. برخي ديگر از اين اقدامات خرابکارانه و تروريستي نيز توسط گروهک‌هاي جدايي طلب فعال در سرزمين ترکيه انجام گرفته است.
تاثير منفي حوادث تروريستي بر صنعت توريسم ترکيه
اما اين اقدامات تروريستي به همراه اتفاقات مرتبط با کودتاي نافرجام در ترکيه در تيرماه سال 95، اثرات منفي خود را بر جذب توريست در اين کشور برجاي گذاشت. در فروردين سال 95 آماري منتشر شد که طبق آن، تعداد گردشگران خارجي ترکيه در ماه فوريه 2016 در مقايسه با آمار مشابه سال گذشته ميلادي با نزول 10 درصدي به يک ميليون و 240 هزار نفر رسيد که اين کاهش در يک دهه اخير بي‌سابقه بوده است.
همچنين در دو ماهه ابتدايي سال 2016 ميلادي در مجموع دو ميليون و 400 هزار گردشگر خارجي ترکيه را به عنوان مقصد گردشگري انتخاب کردند که اين رقم نيز نشان از کاهش 8.5 درصدي در مقايسه با سال 2015 ميلادي داشت.
با آغاز سال 2017 ميلادي، دولتمردان و مردم ترکيه اميدوار بودند که سايه وحشت ناشي از حملات تروريستي از اين کشور رخت بربندد و صنعت توريسم ترکيه مجددا رونق گيرد اما در همان نخستين روز از ژانويه 2017 منابع خبري در ترکيه از وقوع يک درگيري مسلحانه و گروگانگيري در کلوب شبانه‌اي در استانبول خبر دادند که اين حمله دست‌کم 35 کشته و 40 زخمي برجاي گذاشت.
روند نزولي جذب گردشگر توسط ترکيه
اکنون که 8 ماه از سال 2017 ميلادي مي‌گذرد اگر چه شدت حملات تروريستي در ترکيه در اين سال بسيار کمتر از سال 2016 بوده است اما کماکان سير جذب گردشگر در اين کشور نزولي است. آمار منتشر شده براي ژانويه سال 2017 ميلادي حاکي از اين است که در اين ماه، ورودي گردشگران خارجي ترکيه با کاهش حدودا 10 درصدي نسبت به ماه ژانويه سال گذشته ميلادي روبه‌رو بوده است. اما در مردادماه سال جاري، وزارت گردشگري ترکيه طي اطلاعيه‌اي اعلام کرد که در 6ماه نخست سال جاري ميلادي بيش از 33٧هزار گردشگر ايراني به استانبول سفر کرده‌اند و گردشگران ايراني بعد از گردشگران آلماني با 4٠3هزارنفر در رده دوم قرار دارند.
با توجه به شکرآب شدن روابط برلين و آنکارا به نظر مي‌رسد تعداد توريست‌هاي آلماني عازم ترکيه در ماه‌هاي آينده کاهش يابد. همين چند روز پيش بود که زيگمار گابريل، وزير خارجه آلمان بار ديگر درباره سفر شهروندان اين کشور به ترکيه هشدار داد. گابريل گفت در شرايط کنوني نمي‌تواند به هيچ شهروند آلماني توصيه کند که براي گذراندن تعطيلات به ترکيه سفر کند.
نکاتي که ايرانيان براي سفر به ترکيه بايد بدانند
اما شايد باتوجه به در پيش بودن آخرين روزهاي تعطيلات تابستاني، برخي ايراني‌ها تمايل داشته باشند تا براي گذراندن اوقات فراغت راهي شهرهاي توريستي ترکيه شوند. اما در رابطه با سفر توريست‌هاي ايراني به ترکيه، توجه به چند نکته ضروري است:
سايه مستدام وحشت بر سر ترکيه
نخست آنکه با توجه به اينکه سياست‌هاي پاندولي و غيرثابت ترکيه در عرصه منطقه‌اي همچنان ادامه دارد و اميدي به اتخاذ رويه ثابت و اصولي از سوي مقامات آنکارا مبني بر مبارزه مجدانه با تروريست‌ها نيست، بنابراين نبايد تصور کرد که سايه وحشت ناشي از حملات کورکورانه تروريستي از سر اين کشور رفع شده است.
ضريب امنيتي پايين در ترکيه
دوم آنکه، توريست‌هاي ايراني به لحاظ امنيتي از چندان شرايط مناسبي در سفر به ترکيه برخوردار نيستند. يکي از اتفاقات ناگواري که در سال جاري چندين مرتبه براي توريست‌هاي ايراني رخ داده است، به گروگان گرفتن آنها توسط باندهاي سرقت ترکيه با هدف اخاذي است. اگرچه ماجراي گروگانگيري توريست هاي ايراني در ترکيه فقط مربوط به سال جاري نيست و سال گذشته نيز رخ داده است اما از ابتداي سال ميلادي جاري تا کنون چهار مورد گروگانگيري توريست‌هاي ايراني در ترکيه به وقوع پيوسته است.
پديده گروگانگيري توريست‌هاي ايراني
اول تيرماه سال جاري يک خانواده پنج نفره ايراني که به استانبول سفر کرده بودند، توسط افراد ناشناسي ربوده شدند. آدم ربايان اين زن و شوهر ايراني را همراه سه فرزندشان، تحت عنوان گردش و تور داخلي از هتل خارج و بعد با تهديد سلاح در خانه‌اي واقع در منطقه شيشلي به اسارت گرفتند. اين خانواده پس از سه روز با ايجاد آتش سوزي و جلب توجه همسايگان و مداخله پليس استانبول آزاد شدند.
در اواخر سال 95 نيز خبر رسيد که يک باند مافيايي در استانبول 4 تبعه ايراني را به گروگان گرفتند. اين افراد توسط اعضاي يک شبکه قاچاق انسان از شهر کايسري در مرکز ترکيه به محله «زيتون بورني» استانبول منتقل شده بودند و براي آزادي، از خانواده آنها مطالبه وجه نقد شده بود. گروگان‌هاي ايراني در زمان اسارت به شدت شکنجه شده بودند. آدم ربايان براي تحت فشار قراردادن خانواده آن‌ها تصاوير شکنجه را ارسال مي کردند.
اما دليل ديگري که بايد مانعي جهت سفر ايرانيان به ترکيه بعنوان توريست تلقي شود، ارزبري اين اتفاق و زيان رسيدن به اشتغال و توليد داخلي بواسطه آن، در عوض سرازير کردن ارز و رونق توليد و اشتغال همسايه شمالي است.
به هر ترتيب انتظار آن است که گردشگران ايراني ضمن توجه به مناطق بکر ايران زمين و تنوعات جغرافيايي و فرهنگي ميهن عزيز و بااصالتمان، از سفر به کشورهايي نظير ترکيه پرهيز کنند تا هم امنيت شان خدايي ناکرده مخدوش نشود و هم از خروج ارز از کشور جلوگيري نمايند تا به اين ترتيب رونق توليد و اشتغال مرتبط با صنعت توريسم در داخل کشور به طور صددرصدي محقق شود.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۲۹۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد

 محمدرضا فرزین رئیس‌کل ‎بانک مرکزی کشورمان به منظور توسعه همکاری‌ها و مناسبات پولی و بانکی و همچنین شرکت در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی، تهران را به مقصد ریاض پایتخت عربستان ترک کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟
  • اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • فتحیه کجاست؟ راهنمای سفر به فتحیه
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • ◄ درآمدهای حیرت آور فرودگاه استانبول برای اقتصاد ترکیه
  • حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • غرب ترکیه در محاصره ریزگردها
  • تداوم غیبت ایرانی‌های کایسری‌اسپور